Page content

De groenste energiemaatschappijen

Met je zonnepanelen wek je de aller schoonste stroom op. Waarom zou je dan ook niet bij de schoonste energiemaatschappij zitten? Wise controleert elk jaar alle energiemaatschappijen. Deze partijen scoren het beste:

Pure Energie

Pure energie is misschien wel het minst bekend, maar is aan een flinke opmars bezig. Ze werken alleen met eigen duurzame energie van hun eigen projecten en bouwen aan het grootste Nederlandse zonne-energieproject op een dak.

Ook Fritts oprichter Lex Schiebaan is onlangs over gestapt op Pure Energie. Waarom: "Pure Energie is zo'n nieuwe maatschappij die ervoor zorgt dat het anders kan. Sorry voor alle grote energiereuzen, maar dit spelletje gaan jullie verliezen. Hollandse echte groen stroom. Wat wil je nog meer. Ow ja: geld besparen (pssst)."

Profiteer vandaag nog van maximaal 150 euro en zeg dat tegen de grote vervuilende maatschappijen.

WISE Rapportcijfer: 10

Qurrent

Qurrent is misschien wel de leukste energiemaatschappij. Qurrent levert de echt schone energie voor een eerlijke prijs. Ze zijn 100 procent dochter van Stichting Doen. Daardoor hoeven ze niet te streven naar maximale winst. Ze streven naar een ideaal en dat is mooi en scheelt in je portemonnaie.

Naast de dikke 10 van WISE is Qurrent ook door Consumentenbond verkozen tot groenste leverancier van Nederland.

In twee minuten ben je klaar en Qurrent regelt de rest. Dus ook je overstap. Wie nu overstapt op Qurrent krijgt ook nog een 55 euro korting!

Wise Rapportcijfer Qurrent: 10

Vandebron

Vandebron levert de energie rechtstreeks van de bron.

Als enige in deze lijst krijgt Vandebron van Wise geen 10 maar een 9,3. Dat komt omdat ze een klein beetje biomassa-energie leveren. Op zich is biomassa niet verkeerd, maar zon en wind is gewoon beter. Waarom staat Vandebron dan toch in deze lijst?

Vandebron hoeft niets te verdienen aan jouw energie. Huh? Ja, dat klopt. Vandebron heeft de visie dat ze niet duurzaam kunnen zijn als ze verdienen aan jouw energie. Tenslotte moet je zo min mogelijk energie verbruiken. Bij Vandebron betaal je dan ook alleen een abonnement en de rest gaat direct naar de bron. Eigenlijk heel logisch.

Wise Rapportcijfer: 9,3

De Fritts Top 3

Als je zonne-energie op wekt is het eigenlijk heel gek om voor de rest nog fossiele energie te gebruiken. Gelukkig kan het anders en zijn er nieuwe energiemaatschapijen die op een nieuwe manier naar energie kijken.

WISE is een organisatie die zich inzet voor schone energie. Kerncentrales, kolencentrales en alles wat met fossiele energie te maken heeft er uit en nieuwe duurzame energie erin. Elk jaar zet WISE alle Nederlandse energiemaatschappijen en op een rij en beoordeelt ze op basis van de elektriciteit die ze leveren. Hoe groener (zon&wind) hoe beter. En daar worden we blij van.

Uit de lijst hebben we de groenste geselecteerd die ook nog eens heel aantrekkelijke prijzen hebben en Nederland echt willen veranderen.