Zit jij nog bij een ouderwetste energiemaatschappij?

Met jouw zonnepanelen wek je de allerschoonste stroom op. Waarom zou je dan ook niet bij de schoonste energiemaatschappij zitten? Wise controleert elk jaar alle energiemaatschappijen. Deze partijen scoren het beste:

Pure Energie

Pure energie is misschien wel het minst bekend, maar is aan een flinke opmars bezig. Ze werken alleen met eigen duurzame energie van hun eigen projecten en bouwen aan het grootste Nederlandse zonne-energieproject op een dak.


Ook Fritts oprichter Lex Schiebaan is onlangs over gestapt op Pure Energie. Waarom: "Pure Energie is zo'n nieuwe maatschappij die ervoor zorgt dat het anders kan. Sorry voor alle grote energiereuzen, maar dit spelletje gaan jullie verliezen. Hollandse echte groen stroom. Wat wil je nog meer. Ow ja: geld besparen (pssst)."


Profiteer vandaag nog van maximaal 150 euro en zeg dag tegen de grote vervuilende maatschappijen.


WISE Rapportcijfer: 10

 • Qurrent

  Qurrent is misschien wel de leukste energiemaatschappij. Qurrent levert de echt schone energie voor een eerlijke prijs. Ze zijn 100 procent dochter van Stichting Doen. Daardoor hoeven ze niet te streven naar maximale winst. Ze streven naar een ideaal en dat is mooi en scheelt in je portemonnaie.

  Naast de dikke 10 van WISE is Qurrent ook door Consumentenbond verkozen tot groenste leverancier van Nederland.


  In twee minuten ben je klaar en Qurrent regelt de rest. Dus ook je overstap. Wie nu overstapt op Qurrent krijgt ook nog een 55 euro korting!


  Wise Rapportcijfer Qurrent: 10

 • Samen Om

  OM | nieuwe energie is het grootste energiecollectief van Nederland, bestaande uit maar liefst 35 lokale en ambitieuze energie-coöperaties. Samen met de consument heeft ‘om’ hetzelfde doel voor ogen: Nederland zo snel mogelijk verduurzamen. 


  Hoe? Door zoveel mogelijk Nederlanders van duurzame lokale energie te voorzien. Daarom wekt ‘om’ zelf 100% groene energie op. En elk van hun coöperaties doet dat in zijn eigen buurt. Met hun gezamenlijke energieproductie kunnen zij nu al 300.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien. En met elke nieuwe coöperatie en klant die zich bij ‘om’ aansluit, wordt dat aantal alleen maar groter. Dat is de kracht van het bundelen van energie. 


  Wise Rapportcijfer: 10

 • Waarom moet je echt overstappen?

  Zit jij nog bij een energiemaatschappij zoals Nuon, Eon of Essent? Dat kan echt niet meer. Als je zonne-energie op wekt is het eigenlijk heel gek om voor de rest nog fossiele energie te gebruiken. Gelukkig kan het anders en zijn er nieuwe energiemaatschapijen die op een nieuwe manier naar energie kijken.


  WISE is een organisatie die zich inzet voor schone energie. Kerncentrales, kolencentrales en alles wat met fossiele energie te maken heeft er uit en nieuwe duurzame energie erin. Elk jaar zet WISE alle Nederlandse energiemaatschappijen en op een rij en beoordeelt ze op basis van de elektriciteit die ze leveren. Hoe groener (zon&wind) hoe beter. En daar worden we blij van.

  Uit de lijst hebben we de groenste geselecteerd die ook nog eens heel aantrekkelijke prijzen hebben en Nederland echt willen veranderen.

  Alleen maar voordelen

  Altijd goedkoper

  Overstappen zonder zorgen

  Echt groene energie

  Bouw mee aan de toekomst

  Vaak een handige app

  Stap nu in 5 minuten over:

  Pure Energie

  Lekker puur

 • Wise: 10

  Qurrent

  Allergroenste energie

 • Wise:10

  Vandebron

  Het groenste energiecollectief

 • Wise: 10