Opbrengst check. Laat je zonne-opbrengst checken door Fritts.

Bijna dagelijks krijgen we bij Fritts mailtjes of reacties van mensen die niet weten of hun systeem goed functioneert. Op afstand, met een heel beperkte kennis van de situatie, is het voor ons heel moeilijk om te checken of de opbrengst wel goed is. Dat heeft mij aan het denken gezet en ik denk dat ik iets gevonden heb waarmee het wel kan. Enige probleem dat er is: ik heb jullie hulp nodig.

Het idee dat ik heb is om een pool op te bouwen met een flink aantal systemen. Door al deze systemen te vergelijken op situatie, oriëntatie, locatie en helling kunnen we al een aardig eind komen. Dit gecombineerd met informatie over de gebruikte producten zal ons hopelijk de inzichten geven die we nodig hebben om voor iedereen de opbrengst te kunnen checken. Mocht dit een succes worden dan wil ik graag samen met een stagiair kijken of we dit op grote schaal voor iedereen beschikbaar kunnen maken.

Voor mijn test projectje heb ik ongeveer honderd systemen nodig. Het liefst kris kras door het land. Omdat het lastig is om alle omvormer systemen met elkaar te vergelijken doen we in de test alleen de merken SolarEdge, Omnik en SMA.

Update

Inmiddels ben ik samen met 3 anderen een nieuw bedrijf begonnen genaamd SunData. Wil je jouw opbrengst checken. Ga dan naar https://sundata.nl/ en meld je aan.

Mee doen is simpel en het instellen kost je nog geen vijf minuten. En iedereen ontvang een opwekcheck (wanneer we er wat nuttigs over kunnen zeggen en voldoende deelnemers hebben).

Kijk voor meer informatie op: https://sundata.nl/