SolarWatt

SolarWatt is een Duitse fabrikant van zonnepanelen en aanverwante apparatuur zoals thuisaccu's. De fabrieken van SolarWatt staan in het Duitse Dresden.

SolarWatt is in 1993 opgericht door Frank Schneider en Lothar Schlegel.

Tot 2011 was SolarWatt puur een zonnepanelen fabrikant. Door de crisis in de Duitse zonnepanelen sector (overvloed aan goedkope Chinese zonnepanelen) was het bedrijf in 2012 genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen. Na een succesvolle herstructureringsmaatregel is het bedrijf volledig gered.

In 2013 is 90% van het bedrijf in handen gekomen van Stefan Quandt. En dat is niet zo maar. Stefan Quandt is de zoon van Herbert Quandt en dat is de man die BMW groot gemaakt heeft. En dat heeft ervoor gezorgd dat de familie Quandt de rijkste familie van Duitsland is. Stefan Quandt zelf is goed voor circa 15 miljard en is daarmee nummer 59 op de lijst van rijkste mensen op aarde van Forbes 

Dat Stefan Quandt SolarWatt persoonlijk gekocht heeft lijkt een belangrijke reden te hebben. BMW heeft de laatste jaren langzaam maar zeker de focus verlegd naar elektrische auto's. En ja hoe moeten die elektrische auto's opgeladen worden....

Meer dan een zonnepanelen fabrikant

Onder de leiding van Stefan Quandt is SolarWatt langzaam maar zeker omgebouwd naar een totaalleverancier oplossingen voor energie in huizen. Naast zonnepanelen bestaat het assortiment uit:
  • Home Energy systemen
  • MyReserve thuisaccu
  • Zonnecarports

Met de korte lijn met BMW is natuurlijk de verwachting dat met de komst van meer en meer elektrische auto's en meer en meer producten komen die hier op aansluiten.

SolarWatt Info:

Opgericht in: 1993

Productiecapaciteit: +/- 300 MW

Specialiteit: Glas-Glas zonnepanelen

Locatie: Dresden, Duitsland

Website: solarwatt.nl

 
Reactie plaatsen