3D Schaduwanalyse

Goede installateurs maken gebruik van professionele software zoals PVSol of PV Syst. Deze software berekend continu de schaduw van een heel jaar en kan zo exact bepalen.

Voorbeeld van een PVSOL simulatie

Dit dak is gericht op het oosten. Links een dakkapel, boven een schoorsteen en rechts een pijpje.

PV Sol voorbeeld slecht

Zoals is te zien hebben bijna alle zonnepanelen er in meer of mindere maten last van. Indien alle zonnepanelen in 1 string zouden staan is het verlies ruim 25% op jaarbasis. In dit geval is voorkomen dus beter dan genezen. 3 panelen minder naast de dakkapel geeft dezelfde opbrengst. Nog mooier en beter: Het pijpje verplaatsen en daar een paneel plaatsen. Een mooi ontwerp en 10% meer opbrengst!

PV Sol voorbeeld beter
Paul Paar
Door

Paul Paar

op 08 Aug 2018

Dag Lex, Als ik het goed heb begrepen run jij niet alleen deze site maar assisteer jij ook mensen bij de aanschaf van zonnepanelen. Als ik het juist heb: wil je dat ook voor ons doen? met vriendelijke groet, Paul Paar

Loes Walsteijn
Door

Loes Walsteijn

op 10 Sep 2016

Hoi Lex, ik zou graag een schaduwanalyse willen maken van de toestand van mijn 18 op bijna zuiden gelegen panelen nu en straks als de buren er een grote schaduw op werpen met hun nieuwbouw. Ik ga namelijk een schadeclaim indienen. Misschien heb jij ook tips om het systeem te hergroeperen. Verder gaan we ook zelf nieuwbouw plegen. Platte sedumdaken. Ik zou graag advies van je willen hebben over de nieuwe situatie. Kun je mij op mijn emailadres benaderen?

Lex Schiebaan
Door

Lex Schiebaan

op 12 Sep 2016

Hallo Loes,Dat moet je zeker doen. Ik zou inderdaad is een 3D schaduwanalyse laten maken. In jouw geval is een analyse die gemaakt is met PV Sol het beste. Wij maken gebruik van andere software maar dan moet het gebouw er wel staan anders werkt het niet.Voor het nieuwe gedeelte kan je gebruik maken van onze handige offerte aanvrager. Die vind je hier: https://app.fritts.nl/vragenlijst.jspSucces!Groeten, Lex

Reactie plaatsen