De zon is verdrietig
15 april 2014 
1 min. leestijd

De zon is verdrietig

De zon doet elke dag zijn best om het helemaal naar onze zin te maken.

Hij geeft licht, warmte, zorgt voor energie voor alles wat we eten. En ondanks dat de zon zo zijn best doet snapt hij ons niet helemaal. We zouden zijn grootste fan moeten zijn maar wat doen we……. We laten hem links liggen.

De zon daagt ons uit. Kunnen we in 2050 meer dan 50% van AL onze energie halen uit de zon? Klinkt veel? Aan de zon ligt het niet

Benieuwd? Bekijk de video>

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bNTR7tgUj_U[/youtube]

Dagelijks geeft de zon meer energie dan we in een jaar kunnen gebruiken. Dat is zeg maar hetzelfde alsof de bakker je 1.000 broden zou geven op 1 dag, of dat je 10.000 liter tankt bij de benzine pomp. Eigenlijk geeft de zon dus teveel. En wat doen we ermee? Ja, we oogsten de plantjes die groeien dankzij de zon, we liggen lekker op het strand en het is toch wel handig dat we de helft van de dag licht hebben van de zon.

Maar wat doen we er verder mee. Die overvloed aan energie. Niets. Nou ja bijna niets. Want waarom zullen we deze fantastische, onbeperkte, volledig schone vorm van energie niet direct gebruiken? Gelukkig doen we het steeds vaker maar nog lang niet genoeg.

Is er genoeg olie en gas? Kunnen we niet alles met kern energie opwekken. Liever niet natuurlijk als er duurzame alternatieven zijn. Maar zijn deze er? Kunnen ze genoeg energie leveren. Jazeker! Bio massa kan voor 25% van al onze energie zorgen. En waterkracht ook. Maar we gaan pas echt praten als we energie uit de oceaan gaan halen en natuurlijk windenergie. Maar wind heeft ook nadelen en is het nodig?

Zonne-energie is een machtig mooie bron van energie. Het is in overvloed aanwezig. Voor iedereen bereikbaar en gratis.

Heb jij goede ideeën die je met zonne-energie kan doen? Laat hieronder een reactie achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen