Vluchtelingen krijgen zonne-energie in kamp: sponsor-actie!
11 juni 2018 
in Fritts
1 min. leestijd

Vluchtelingen krijgen zonne-energie in kamp: sponsor-actie!

Zonne-energie voor vluchtelingen

Zonne-energie voor vluchtelingen, dat is de missie van een groep studenten van de EFR die ik een paar weken geleden sprak. Het is een groepje internationale studenten van de universiteit Delft van de Energy Club. EFR staat voor Energy for Refugees. Zij vertelde mij over hun missie die zij deze zomer wilde volbrengen: met het plaatsen van zonnepanelen op panden in een vluchtelingen kamp in Griekenland, de energielasten van het kamp verlichten. Hierdoor komt er geld vrij om aan andere wezenlijke basisbehoeften te besteden zoals voedsel en medicijnen.

Achtergrond van de vluchtelingen en het kamp

In het kamp wonen vrouwen, kinderen en jonge mannen. Zij hebben allemaal een uniek verhaal van oorlog, verdriet en reis zonder keuzevrijheid: vertrekken was de enige optie. Eenmaal aangekomen in Europa wacht hen het leven in vluchtelingen kampen. Er is hoop op terugkeer naar het land van herkomst. Maar als dat lang op zich laat wachten, wellicht een toekomst in Europa. In de tussentijd moeten zij er het beste van maken, in het kamp.

1 off-grid zonnestroomsysteem voor vluchtelingen

EFR wil met de realisatie van een off-grid zonnestroomsysteem voor de vluchtelingen goedkope stroom naar het kamp brengen. Daarnaast willen zij de jonge mannen in het kamp leren hoe je een zonnestroomsysteem kan installeren. Zodat het uiteindelijk niet bij 1 zonnestroomsysteem blijft. Om dit systeem te bekostigen is de EFR een sponsoractie begonnen. Fritts wil hier met het schrijven en verspreiden van dit verhaal graag een steentje aan bijdragen.

Wat er nog nodig is:

Het EFR heeft middelen nodig om het systeem in het vluchtelingen kamp te bouwen. Zowel financieel als in natura.

Financieel is er nog een bedrag van 5000 euro te overbruggen.

Ze zijn verder nog op zoek naar de volgende materialen:

  • 1 omvormer van het type SMA Sunny Island 6.0 H
  • 12 batterijen 12 Volt, 268 Ah
  • 50 meter bekabeling AWG6 met MC4 connectoren

Oproep

Ben je een installateur of zonne-energie fanaat en kan je EFR helpen de benodigde materialen en/ of financiering verzamelen? Wil jij je paneeltje bijdragen om het leven van deze vluchtelingen draaglijker te maken? Neem dan contact op met Gamze (+31655529390) of via efr.communication@energyclub.nl

Laat de organisatie wel weten welke materialen je wilt bijdragen. De transportkosten van de materialen in natura kunnen worden vergoedt door de EFR. De EFR vertrekt op 29 juni naar het kamp in Griekenland.

Het delen van deze blog kan natuurlijk ook enorm helpen!

Extra informatie

Doneren kan via de speciale crowdfunding website:

https://www.supporttudelft.nl/project/efr

Donaties in natura kunnen worden verstuurd naar het volgende adres:

Gebouw 36

Mekelweg 4

2628 CD Delft

Extra informatie kan je vinden op:

https://www.facebook.com/EnergyforRefugees/

https://www.energyclub.nl/energy-for-refugees

Over de schrijver
Harm
Door

Harm

op 18 Oct 2018

Wat een goede actie zeg!

Vanleeuwen K
Door

Vanleeuwen K

op 07 Oct 2020

Dit was een leuke blog om te lezen. Prachtig initiatief om je medemens te helpen. Er vinden zoveel negatieve gebeurtenissen plaats tegenwoordig, waardoor je ook goed voelt van binnen door zo een leuke blog tegen te komen. Ga zo door!

Reactie plaatsen