Een tosti in een frame.
19 november 2012 
1 min. leestijd

Een tosti in een frame.

Standaard zonnepanelen worden gemaakt als een soort tosti. Ze beginnen met de glasplaat, de volgende laag is een heldere folie die kan smelten, dan komen de cellen die aan elkaar verbonden zijn daarboven op komt weer een laag heldere folie en vervolgens wordt het geheel afgedekt met een plastic achtergrond (zwart of wit).

Dit geheel (het laminaat) wordt meestal volautomatisch geproduceerd. Als alle lagen van de tosti op elkaar liggen gaat dit letterlijk de oven in.

Het is heel belangrijk dat het laminaat lang genoeg in de over ligt. Dat is minimaal 20 minuten. Als je heel veel zonnepanelen wilt produceren duurt dit natuurlijk erg lang. Het makkelijkste is dan om de laminaten korter te “bakken” maar dat is op termijn desastreus. Het is echter onmogelijk dit te zien en dus heel makkelijk de laminaten korter te bakken.

Frame

Als het laminaat klaar is wordt dit voorzien van een frame. Het frame heeft 2 functies namelijk: zorgen dat er geen water tussen het laminaat komt en het geheel stevig maken. Het waterdicht maken van het geheel wordt gedaan met kit of tape. Vaak wordt standaard silicone kit (witte kit) gebruikt. Dit is echter ongeschikt om 20 jaar op het dak te liggen, laat staan 30 of 40 jaar. De kwaliteitsfabrikanten gebruiken daarom ook industriële kit (meestal zwarte kit) of nog beter: tape. Door laminaat tussen het frame te klemmen met de tape ertussen ontstaat een waterdichte verbinding die het ook nog eens heel lang mee gaat.

Het frame zorgt ook voor de stevigheid. Een goed frame zorgt ervoor dat er weinig beweging in het frame zit. Omdat panelen vrij groot is het altijd mogelijk het frame een beetje heen en weer te bewegen. Dit is normaal maar hoe slapper het frame hoe slechter het paneel. Het buigen van de panelen kan namelijk leiden tot zogenaamde microcracks.

Microcrack zijn hele kleine barstjes in de cellen die met het oog niet zichtbaar zijn. De barstjes zullen in de eerste jaren geen verschil in opbrengst geven maar na 5 tot 10 jaar gaan de panelen in opbrengst achteruit. Dit is ook de reden waarom panelen altijd rechtop vervoerd moeten worden. Wanneer ze plat liggen kunnen ze namelijk door de schokken tijdens het vervoer ook microcracks krijgen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen