Hallo! De ezonomie is begonnen.
08 juni 2009 
1 min. leestijd

Hallo! De ezonomie is begonnen.

Op deze blog ga ik jullie vertellen wat ik allemaal meemaak en ontdek op het gebied van duurzame energie en met name zonne-energie. Sinds 3 jaar ben ik helemaal verslaafd aan zonne-energie. En dan niet zozeer aan die lelijke blauwpaarse panelen maar meer aan revolutie die het gaat veroorzaken. Wij zullen de komende 50 jaar getuigen zijn van een gigantische revoltie.

Op wikipedia staat: De industriële revolutie begon eind 18e eeuw in Engeland en vervolgde begin 19e eeuw in de rest van Europa. De toepassing van de stoommachine gaf een enorme impuls aan de ontwikkeling van vervaardiging van producten. Ambachtelijke en kleinschalige werkplaatsen groeiden uit tot grote fabrieken en vormden samen een grootschalige industrie. Door die groei daalde de prijs van de producten enorm waardoor steeds meer mensen zich deze konden veroorloven. Hiermee brak een belangrijke periode voor Europa en later de rest van de wereld aan. Het was een trendbreuk in vergelijking met vroegere tijden en dus daarmee een ‘revolutie‘. Het betrof relatief snelle ontwikkeling van nieuwe technieken en hun toepassing in de industrie.

Over 50 jaar staat daar: De solar revolutie begon begin 21e eeuw in Duitsland en vervolgde snel in de Zuid-Europa. De toepassing van zonne-energie gaf een enorme impuls aan de ontwikkeling van de mensheid. Grootschalige industrie maakte plaats voor kleinschalige decentrale industrie. De armoede in de wereld zakte drastisch omdat de 3e wereld landen juist het meeste zonne-energie hebben. Door zonne-energie daalde de prijs van energie enorm waardoor steeds meer mensen zich deze konden veroorloven. Hiermee brak een belangrijke periode voor Europa en later de rest van de wereld aan. De door de fosielle brandstoffen beheerste economie werdt omgedoopt tot de ezonomie. Het was een trendbreuk in vergelijking met vroegere tijden en dus daarmee een ‘revolutie‘. Het betrof relatief snelle ontwikkeling van nieuwe technieken en hun toepassing in de industrie.

Het staat nu online dus iedereen kan het lezen. Over 50 jaar hoor ik graag of ik gelijk had. De komende tijd zal ik meer informatie geven waarom dit zo is en wat er allemaal gebeurt. Dus tot snel. Laat een reactie achter als je het er mee eens bent of juist niet.

Lex Schiebaan

Over de schrijver
Joris
Door

Joris

op 06 Nov 2014

Eens!

Reactie plaatsen