Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

article content

‘Ik ben oud. Waarom zou ik nog beginnen aan zonnepanelen?’

Bij Fritts ontvangen we dagelijks de meest uiteenlopende vragen. Van heel technische tot zeer praktische. Onlangs belde een meneer op leeftijd met de vraag of het gezien zijn leeftijd nog wel de moeite waard was om zonnepanelen te nemen. Een erg goede vraag.

Op het eerste gezicht lijkt ‘nee‘ het meest logische antwoord. Waarom zou je immers investeren in zonnepanelen als je niet weet of je nog genoeg tijd hebt om de investering terug te verdienen? Er zijn echter wel degelijk redenen te bedenken waarom het helemaal niet gek is om zonnepanelen te nemen als je al wat ouder bent.

Nooit weggegooid geld

Gemiddeld duurt het tien jaar voordat je de investering van – ongeveer –  €6000 terug hebt verdient. Zonde van het geld als je oud bent, zou je zeggen. Het plaatsten van de panelen draagt echter ook bij aan de waarde van je huis. Zonnepanelen zijn op dit moment hot en dat zal naar verwachting de komende jaren nog wel zo blijven.

Recent onderzoek van USP Marketing Consultancy toonde aan dat een derde van de huizenkopers de voorkeur geven aan een huis met zonnepanelen, wanneer ze de keuze hebben. Bovendien wordt de waarde van een huis mét zonnepanelen ongeveer €5500 euro hoger ingeschat dan wanneer deze niet aanwezig zijn. Slechts 4 procent van de ondervraagden liet weten helemaal geen panelen op zijn nieuwe huis te willen.

Zonnepanelen hebben dus een positieve invloed op de verkoop van je woning. Stel dat je besluit om de laatste jaren van je leven door te brengen in een verzorgingstehuis of een goedkopere huurwoning. De investering van €6000 lijkt dan deels weggegooid geld als je de tien jaar terugverdientijd niet hebt gehaald. Wanneer je de investeringskosten en de meerwaarde van de verkoop naast elkaar legt, zie je dat het tegendeel waar is. Zo bespaar je niet alleen elk jaar op je energierekening, maar leef je ook in de wetenschap dat je geen verlies zult draaien.

Denk aan de generaties na jou

Met zonnepanelen draag je bij aan een beter milieu. Als je niet heel lang meer hebt op deze planeet is dat misschien voor jou persoonlijk niet zo belangrijk. Toch is het geen slecht idee om na te denken over de wereld van jouw kleinkinderen en de generaties die daarna komen. Ook die mensen gun je natuurlijk een zorgeloze toekomst.

Door over te stappen op zonne-energie draag jij jouw steentje bij aan een groenere toekomst. Denk dus niet alleen aan jezelf of aan je portemonnee als je op latere leeftijd overweegt zonnepanelen te nemen.

Dit zijn zomaar twee redenen waarom zonne-energie ook de moeite waard is als je ‘oud‘ bent. Er zijn ongetwijfeld nog veel argumenten te benoemen. Waarom zou jij nog zonnepanelen nemen als je op leeftijd bent?

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Tim Treurniet
Tim Treurniet is journalist in spe. In die rol heeft hij over zeer uiteenlopende onderwerpen mogen schrijven, variërend van sport tot politiek. Door Fritts past ook zonne-energie sinds kort in dat rijtje. Als nieuwkomer in de wereld van duurzame energie probeert Tim zoveel mogelijk kennis te vergaren om deze later te delen met jou als lezer.

Comment Section

1 reactie op “‘Ik ben oud. Waarom zou ik nog beginnen aan zonnepanelen?’


Door Van de hoev op 13 april 2020

Heeft het nog nut om zonnepanelenpark nemen wij zijn 80 jaar

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.