Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

Klimaatverandering in een notendop

article content

Klimaatverandering in een notendop

Het grappige is dat er nu veel gepraat wordt over het klimaat probleem. De oorzaak daarvan zijn de fossiele brandstoffen en oplossingen daarvoor zijn biomassa/biobrandstoffen en zonne-energie.

En dat is eigenlijk allemaal hetzelfde want fossiele brandstoffen zijn eigenlijk de bio-massa/brandstoffen van vele miljoenen jaren geleden. En  bio-massa/brandstoffen is eigenlijk weer opgeslagen zonne-energie.

Als je in je auto rijdt en diesel tankt dan verbruik je dus zonne-energie van misschien wel miljoenen jaren geleden. En daar gaat het mis. Want op dat moment gaat de energiebalans uit balans en ontstaat er een probleem: het klimaatprobleem.

De oplossing voor het klimaatprobleem is dus simpel. Zorgen dat de energiebalans in balans komt. Geen fossiele brandstoffen gebruiken. Enkel en alleen duurzame energie. Dat is natuurlijk niet direct mogelijk maar het is mogelijk. En niet over 100 jaar nee vandaag kunnen we daarmee beginnen. Elke 10 minuten valt er genoeg energie op de aarde om een heel jaar iedereen op de wereld van energie te voorzien. Dus vangen we een klein beetje van die zonne-energie op dan zitten we al goed. Om eens een indruk te geven hoe dit eruit zou zien: als we slechts 3% van de Sahara vol leggen met zonnepanelen vandaag de dag dan is dit al voldoende.

En andere soorten duurzame energie dan? Die hebben we ook hard nodig. Zonne-energie heeft als voordeel dat het er veel en bijna onbeperkt is, alleen natuurlijk niet ’s nachts en minder op een zwaarbewolkte dag. En dan hebben we de andere soorten duurzame energie nodig.

Dan is er nog een klein puntje wat opgelost moet worden. Want wat moeten we als het winter is en het niet waait. Waar halen we de energie dan vandaan. Juist we moeten energie efficiënt en goedkoop op kunnen slaan. Daar zijn al vele manieren voor maar nog niet één manier is zo efficiënt en dus goedkoop dat het op grote schaal gebruikt kan worden.

De afgelopen jaren is bij de producenten voor zonne-energie systemen opslag een zeer belangrijk punt geworden. Hoe kunnen we de energie zo goed mogelijk gebruiken en wanneer gebruiken we de energie. Hierbij wordt ook slimme opslag en gebruik steeds belangrijker. Waarom de was ’s nachts draaien als de zon overdag schijnt?

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Lex Schiebaan
Lex Schiebaan is gek van zonne-energie. Zonnepanelen zijn hot. Je ziet ze steeds meer en je kan ze overal kopen. En dat is goed want zonne-energie gaat ons leven veranderen, echt veranderen. Lex is oprichter van Fritts.nl en helpt zowel consumenten, bedrijven en installateurs met de juiste keuzes maken. Hopelijk gaat door alle kennis te delen zonne-energie net even wat sneller Nederland veroveren. Want we zijn pas net begonnen...

Comment Section

0 reacties op “Klimaatverandering in een notendop

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.