Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

article content

Subsidiepot zonnepanelen is op!

De subsidiepot voor zonnepanelen is nu echt helemaal leeg. De subsidie liep in 2012 en 2013 en had een beperkt budget van ruim 50 miljoen euro. Dat zonne-energie populair is blijkt wel.

De 50 miljoen subsidie werd verdeeld onder particulieren. Per installatie werd maximaal 650 euro vergoed op materiaal. Als we uitgaan dat van de 50 miljoen er voor 40 miljoen ook daadwerkelijk is gebruikt (de rest heeft nog maximaal 6 maanden) en het gemiddelde subsidie bedrag 500 euro is dan zijn er zo’n 80.000 installaties geplaatst. Dit is goed voor minimaal 200 megawatt aan zonnepanelen. Goed voor ongeveer 800.000 zonnepanelen.

De subsidie heeft dus zeker effect gehad en zonne-energie is definitief doorgebroken in Nederland.

 

Oud bericht 6 augustus

Tip! Nu nog subsidie aanvragen voor zonnepanelen.

De subsidie pot is nu echt bijna op. De pot van 30 miljoen is de laatste tijd snel gegaan en waarschijnlijk binnen een paar dagen leeg. Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig dit zo snel mogelijk te doen.

Belangrijk om te weten:

  • Het aanvragen is eenvoudig en kan u zelf doen op de website van AgentschapNLĀ http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/subsidieregeling-zonnepanelen
  • Inloggen kan met uw DigiD
  • Na het inloggen gaat u naar nieuwe aanvraag en vervolgens naar de Z van Zonnepanelen.
  • Voor de aanvraag heeft u alleen een offerte nodig van een installateur.
  • U bent niet verplicht bij deze installateur de zonnepanelen af te nemen.
  • De subsidie wordt meestal binnen 2 weken na de bevestiging op uw rekening gestort.
  • Na ontvangst van de subsidie heeft u maximaal 6 maanden de tijd om de zonnepanelen te installeren.
  • Laat u toch geen zonnepanelen installeren. Dan geeft u dit aan en stort u het bedrag gewoon weer terug.

De subsidie is 15% van de materiaalprijs met een maximum van 650 euro. Niet op de arbeidskosten maar daar zit het verlaagde BTW tarief van 6% op dus in feite ook 15% korting/subsidie.

Heeft u vragen over het aanvragen van de subsidie dan kan u deze hieronder stellen door het achter laten van een reactie.

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Lex Schiebaan
Lex Schiebaan is gek van zonne-energie. Zonnepanelen zijn hot. Je ziet ze steeds meer en je kan ze overal kopen. En dat is goed want zonne-energie gaat ons leven veranderen, echt veranderen. Lex is oprichter van Fritts.nl en helpt zowel consumenten, bedrijven en installateurs met de juiste keuzes maken. Hopelijk gaat door alle kennis te delen zonne-energie net even wat sneller Nederland veroveren. Want we zijn pas net begonnen...

Comment Section

2 reacties op “Subsidiepot zonnepanelen is op!Door herman schabbink op 28 augustus 2013

Wat is hier niet juist in de onderstaande tekt van uw site gehaald??
Conclusie
Alles is afhankelijk van de situatie. Alles is technisch oplosbaar en dat heeft zijn prijs. Simpelweg de omvormer moet zo dicht mogelijk bij de omvormer klopt niet. Laat alles goed berekenen door een vakman en controleer of de verliezen niet te hoog zijn (maximaal 1% per kant).

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.