Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

Topteam energie

article content

Topteam energie

Wellicht ken je het wel. Het vorige kabinet heeft waar Nederland internationaal moet scoren. Hiervoor zijn een aantal topsectoren geselecteerd waaronder natuurlijk energie. Nederland is vrij groot in energie maar dan wel in fossiele brandstoffen.

Met bedrijven als de Shell, Gasunie de gasbellen en zelfs een heuse gasrotonde kan dat ook bijna niet anders. Maar het moet anders. Nederland moet investeren in duurzame energie. Het beleid moet erop gericht zijn Nederland volledig duurzaam te maken in bijvoorbeeld 2030. Onhaalbaar?  Als je geen doelen stelt kan je ze nooit halen.

Het goede aan de topteams is dat deze bestaan uit de overheid en het bedrijfsleven. Dus niet van hogerop opgelegde maatregelen maar in samenspraak. Hoe kunnen we samen de concurrentiepositie van Nederland verbeteren. Ook houd het Topteam energie elk half jaar een werkbijeenkomst waar iedereen zich voor aan kan melden. Tijd dus om eens te peilen hoe het met Nederland gaat op het gebied van energie en wat voor moois er allemaal nog aankomt. Een dagje tussen de strakke en minder strakke pakken van onderzoekers, topambtenaren en hoogleraren.

Het Topteam energie is weer onderverdeeld in zogenaamde tki’s. De topconsortia voor kennis en innovatie vormen de brug tussen de overheid en de maatschappij. De Tki bepaalt de grote lijnen en bepaalt wat belangrijk is voor Nederland. Ze kijken wat nodig is om genoeg te stimuleren en bepalen ze zo waar en hoe het geld van de topsectoren energie heen gaat.

De tki’s zijn. Gas, energie in de gebouwde omgeving, energie in de industrie, wind op zee, bio energie, Slimme netten en natuurlijk zonne-energie. Elke TKI gaf kort zijn presentatie over de behaalde resultaten en de toekomstplannen.

Ik denk dat Nederland op een goed spoor zit met het Topteam energie. Het focussen om kansvolle sectoren geeft Nederland een goede toekomst. Elke sector heeft zijn eigen visie en toekomstplannen maar één ding is zeker: ze hebben allemaal genoeg energie.

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Lex Schiebaan
Lex Schiebaan is gek van zonne-energie. Zonnepanelen zijn hot. Je ziet ze steeds meer en je kan ze overal kopen. En dat is goed want zonne-energie gaat ons leven veranderen, echt veranderen. Lex is oprichter van Fritts.nl en helpt zowel consumenten, bedrijven en installateurs met de juiste keuzes maken. Hopelijk gaat door alle kennis te delen zonne-energie net even wat sneller Nederland veroveren. Want we zijn pas net begonnen...

Comment Section

0 reacties op “Topteam energie

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.