Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

Veilig werken

article content

Veilig werken

Met het succes van zonnepanelen in Nederland komt ook een anders minder leuk aspect aan de orde: veiligheid. Helaas zijn er in januari en februari dit jaar al 2 zwaar gewonden en 1 dode gevallen. In 2014 zijn er minimaal 4 doden gevallen. En dat is het natuurlijk allemaal niet waard.

De zonnepanelen branche wordt gekenmerkt door lage marges. En veilig werken kost meer tijd en de installateur moet materieel zoals steigers en dure hoogwerkers mee nemen. En daar is geen geld voor.

Sinds vorig jaar is de zonnepanelen branche één van de speerpunten van Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie). Daarom delen ze flinke boetes uit. De eerste overtreding is 9.000 euro en bij de 2e keer verdubbeld het en kunnen ze het bedrijf stil leggen voor maximaal 3 maanden.

Inspectie SZW heeft helaas te weinig controleurs om alle installateurs in de gaten te houden. Komen ze bij jouw installeren en denk je dat het niet veilig is? Laat dit dan aan ze weten. Of laat ze het filmpje zien.

Zonnepanelen zijn duurzaam maar wat is er duurzaam aan zwaargewonden en doden. En al helemaal niet op jouw dak.

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Lex Schiebaan
Lex Schiebaan is gek van zonne-energie. Zonnepanelen zijn hot. Je ziet ze steeds meer en je kan ze overal kopen. En dat is goed want zonne-energie gaat ons leven veranderen, echt veranderen. Lex is oprichter van Fritts.nl en helpt zowel consumenten, bedrijven en installateurs met de juiste keuzes maken. Hopelijk gaat door alle kennis te delen zonne-energie net even wat sneller Nederland veroveren. Want we zijn pas net begonnen...

Comment Section

0 reacties op “Veilig werken

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.