Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

article content

Eenmaal, andermaal verhuurd!

Iedereen moet mee, iedereen doet mee. Kopen of huren, de daken moeten vol. Panelen worden verhuurd. Jan Modaal moet er aan geloven. Zonnepanelen worden mainstream. Geen zonnepanelen op het dak? Dan kan echt niet meer. Niet voor het milieu, dan maar voor de portemonnee. Geen geld op de bank? Dan via een duurzame lening of zelfs huren. Bah, wat een vies woord, huren, ga toch geen geld lenen? Maar direct een lager bedrag (enkele tientjes) maandelijks kwijt zijn dan bij die grote energiemaatschappij. Ja, dat is wél interessant. Nou, kom op dan. Huren die boel en produceer zelf mee om de Nederlandse energievoorziening te vergroenen. Iedereen kan meedoen. Zegt het voort, zeg het voort!

31000 zonnepanelen per uur

Anno 2018 kan je geen krant meer openslaan en geen nieuwsbulletin die er geen aandacht aan besteedt. Duurzame energie is hot. Ieder uur worden er 31000 zonnepanelen geplaatst. Iedere uur wordt er dus keihard gewerkt aan de energievoorziening van de toekomst. We zijn in Nederland hard op weg om alles te elektrificeren. Het is lastig om je voor te stellen hoe Nederland er over een paar jaar uit gaat zien. Maar 1 ding is duidelijk, de verandering is ingezet. Om ons Nederlanders een beeld te geven in wat voor transitie we zitten, worden historische beelden aangehaald. Deze beelden tonen ons hoe een eerdere transitie tot stand kwam. Het was de transitie van kolen naar gas in de jaren 60. Toen was het mogelijk, en nu zal het weer gebeuren!

Terug in de tijd

 

De NOS berichtte in januari namelijk over de tweede kamer en de debatten om woningen zonder gasaansluiting mogelijk te maken. Dat is historisch. Omdat in de jaren 60 Nederlanders juist het recht kregen om een gasaansluiting. Als de politiek om is, dan weet je dat het niet lang meer gaat duren of het wordt bij iedereen werkelijkheid.

jaren 50

Deze quote haalde ik uit het bericht van de NOS: ‘Op 2 juli 1963 werden in Hilversum de eerste Nederlandse woningen in West-Nederland aangesloten op het aardgasnetwerk. Dat werd toen een ‘nieuw tijdperk’ genoemd. Inmiddels zijn 7 miljoen huishoudens afhankelijk van gas. Vandaag praat de Tweede Kamer juist over het schrappen van de verplichting om alle huizen op het gasnet aan te sluiten. Dat is dus een historisch besluit.’ 

Panelen gehuurd

Om terug te komen op het begin van deze blog; het huren. Ik besteed aandacht aan huren omdat veel mensen die nadenken over verhuizen of geen budget beschikbaar hebben denken dat stroom van zonnepanelen voor hen geen optie is. En dat is onjuist. Met de huur concepten die nu op de markt zijn van bijvoorbeeld bedrijven als Solease, Enie of Zelfstroom, kan je ook gebruik maken van zonne-energie zonder dat je vast zit aan de panelen zelf. Dus wel de lusten, maar niet de lasten. In de categorie ‘huren’ op onze blog vind je hier verschillende artikelen over.

Tijd om een keuze te maken

Waarom haal ik dit onderwerp aan, inclusief deze historische terugblik? Dat doe ik omdat ik het tijd vind dat iedereen een keuze maakt. Nu is de vraag niet meer wat kan je doen, maar wat je gaat doen: zonnepanelen kopen, zonnepanelen huren of groene energie van een duurzame bron inkopen?

Stop je kop niet meer in het zand en doe mee, als je rondkijkt in het land, zie je huizen vol zonnepanelen en dat zonder trammelant!

Op onze homepage kan je deze keuze voor huren of kopen maken. Succes!

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Joris Beukeboom
Nederland moet in 2050 energieneutraal zijn. Dan ben ik 64. Een mooi moment om met pensioen te gaan. Ik zal dan grootvader zijn en terugkijken op een enorme transitie in de energiesector. Met trots, ik heb mijn steentje bijgedragen. Ik studeerde 7 jaar aan de Wageningen Universiteit om mij te verdiepen in het koopgedrag van consumenten. Met periodes studeerde ik in het buitenland (Amerika en Kenia) en leerde dat duurzaam consumptiegedrag geen vanzelfsprekendheid is. De producten die wij gebruiken in de duurzame energiesector zijn technisch van aard en met een mate van technische complexiteit, die nieuw en soms onbegrijpelijk is voor de doorsnee consument. De afgelopen 5 jaar heb ik mij gespecialiseerd in de aanbiedende partijen van zonne-energie producten. De aanbieders hebben de taak het zonne-energieproduct aan de man te brengen, met het spreekwoord in mijn achterhoofd ‘wat een boer niet kent, dat eet hij niet’. Wij zijn het bedrijf Fritts begonnen, om de aanbieders een handje te helpen en de consument te overtuigen van de voordelen van de zon. Heb je een vraag over een product of een aanbiedende partij? Het antwoord hebben wij! Joris, Medeoprichter Fritts.nl

Comment Section

2 reacties op “Eenmaal, andermaal verhuurd!


Door De Vries Kris op 27 november 2019

Als je pas bent verhuisd dan vind ik het handiger om gelijk een zonnepaneel aan te schaffen dan te huren. Zodoende voeg je ook meer waarde toe aan je woning.


Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.