Yes we can! Zonne-energie definitief doorgebroken in Nederland!
13 september 2014 
0 min. leestijd

Yes we can! Zonne-energie definitief doorgebroken in Nederland!

Vandaag is een mooie dag. Wij Nederlanders hebben de magische grens van 1 Gigawatt zonne-energie vermogen doorbroken. Dat is 1 Miljard wattpiek. Ofwel zo’n 5 miljoen zonnepanelen!

En dat is mooi want zo’n 3 jaar geleden hadden we nog bijna niets. Door de gigantische prijs daling is zonne-energie in Nederland interessant geworden en ben je eigenlijk gek als je geen zonnepanelen op je dak neemt. 

Leuk 1 GW. Maar hoe ziet de toekomst er uit?

Maar we zijn er nog niet. Want 1 GW is een leuke mijlpaal maar in de beste jaren installeerde Duitsland 7 GW per jaar! Nu is dat overigens een stuk lager. Maar we hebben nog wat in te halen. Verschillende doelstellingen lopen uiteen van 4-8 GW zonne-energie in 2020. En als we met dit tempo door gaan halen we de 4 GW nog niet eens.

Er is dus genoeg te doen. Maar we hebben wel bewezen met zijn allen dat zonne-energie de toekomst heeft, zonder subsidies interessant is en de meest populaire duurzame energie techniek is en blijft!

Over de schrijver
Wim Lammers
Door

Wim Lammers

op 26 Sep 2014

Hallo Lex, Misschien gaan wij het wel halen. Als IKEA ook pv installatie gaat verkopen in NL net als in GB. Dan zal de prijs nog verder zakken en dan gaan wij het wel halen. Maar ja, Minister Kamp kan het maken of breken alsnog na 2017. Wim.

EdH
Door

EdH

op 28 May 2015

Jammer dat je artikelen niet gedateerd zijn, want welke dag was "Vandaag is een mooie dag."

EdH
Door

EdH

op 28 May 2015

en de tijd die bij mijn reactie(s) staat klopt niet, het is in het echt ~2 uur later...

Lex
Door

Lex

op 28 May 2015

Bedankt voor de tip. Is nu aangepast.

Lex
Door

Lex

op 28 May 2015

Beste EdH, Met de update van de website is de datum inderdaad vervallen. We hebben dit nog op de lijst staan op weer terug te krijgen. De datum was 13 september 2014. Groeten, Lex

Reactie plaatsen