Zonne-energie en windenergie. Een mooie combinatie
25 juli 2012 
0 min. leestijd

Zonne-energie en windenergie. Een mooie combinatie

De afgelopen zomerse dagen ben ik in heel Nederland geweest. Van Zeeuws-Vlaanderen, dwars door Flevoland en in Groningen viel mij één ding op. Alle windmolens stonden stil. En dat terwijl de zonnepanelen overuren maakte.

De week ervoor was dat wel anders. Veel regen, koud en somber weer. Maar ook veel wind. Dus toen stonden alle windmolens weer lekker te draaien.

Vaak wordt er gezegd dat we moeten zoeken naar de oplossing voor duurzame energie. De oplossing hebben we en dat is hjuist de combinatie van alle soorten duurzame energie. De afgelopen dagen hebben perfect aangetoond dat  onder andere windenergie en zonne-energie een perfecte combinatie zijn. Samen met alle andere mooie duurzame energietechnieken kan dit een gigantisch aandeel van de energievoorziening gaan uitmaken. En wie weet misschien worden we binnen 10-20-30-40 jaar wel 100% duurzaam.

Over de schrijver
Frans
Door

Frans

op 07 Sep 2018

ik kan nergens iets vinden of ik mijn zonnepanelen kan combineren met een windgenerator die dus ook op mijn omvormer aangesloten kan worden (solaredge k7)

Reactie plaatsen