Zonne-energie is de toekomst
25 maart 2012 
0 min. leestijd

Zonne-energie is de toekomst

Zonne-energie is de toekomstWat veel Nederlanders niet weten is dat zonne-energie eigenlijk al is doorgebroken. Wat de afgelopen jaren is gebeurd in de wereld op het gebied van zonne-energie zal een grote impact hebben op de rest van ons bestaan. 

Energie is het grootste vraagstuk van de toekomst. Alle wereldbewoners gaan continu meer energie gebruiken en het mooie is dat alle energie die we ooit nodig zullen hebben gewoon elke dag uit de lucht komt vallen. Het enige wat we moeten doe is het opvangen.

De oplossing voor het klimaatprobleem is dus simpel. Zorgen dat de energiebalans in balans komt. Geen fossiele brandstoffen gebruiken. Enkel en alleen duurzame energie. Dat is natuurlijk niet direct mogelijk maar het is mogelijk. En niet over 100 jaar, nee, vandaag kunnen we daarmee beginnen. Elke 10 minuten valt er genoeg energie op de aarde om een heel jaar iedereen op de wereld van energie te voorzien. Dus vangen we een klein beetje van die zonne-energie op dan zitten we al goed. Om eens een indruk te geven hoe dit eruit zou zien: als we slechts 3% van de Sahara vol leggen met zonnepanelen vandaag de dag dan is dit al voldoende.

Over de schrijver
Reactie plaatsen