Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

Zonne-energie mama’s

article content

Zonne-energie mama’s

Eerder schreef ik al hoe groot de impact van zonne-energie kan zijn in ontwikkelingslanden. Op Nederland 2 werd op 27 november de documentaire Solar Mama’s uitgezonden. In de documentaire word een vrouw uitgedaagd om de eerste zonne-energie ingenieur van Jordanië te worden.

Moet je voorstellen iemand die analfabeet is wordt de expert van het land op zonne-energie. En niet alleen uit Jordanië maar uit totaal 27 landen uit Zuid-Amerika, Afrika, het midden oosten en Azië. Allemaal vrouwen.

De vrouwen laten alles achter en gaan voor een half jaar naar India. Ze spreken niet dezelfde taal en krijgen les door te doen. De eerste dagen zijn

Rafea, de vrouw uit Jordanië, moet na een maand terug want haar dochter is ziek. Dit lijkt het einde te zijn van de zonne-energie carrière. Maar na een tijd komt toch wel het besef dat zonne-energie het verschil kan maken. Met de kennis kan ze mensen opleiden. Geld verdienen en de toekomst voor zichzelf en andere verbeteren. De vrouw zet alles op het spel. Het komt zelfs zo ver dat haar man dreigt haar te verlaten als ze toch terug naar de zonne-energie opleiding in India. En toch gaat ze. Wow.

Ze leren zelf printplaatjes in elkaar te solderen. Hoe het systeem werkt en wat er allemaal nodig is. En ze sluiten af met een heus examen. Na de 6 maanden wordt ze als held ontvangen. Met een persconferentie en tv interview. Ze hebben grote plannen voor het opzetten van een bedrijf maar niet iedereen is het daar mee eens.

Het mooie is dat Rafea de kansen ziet en gewoon door gaat. Ze probeert andere vrouwen enthousiast te maken en geeft ze les. Een half jaar later woont ze niet meer in een tent maar een echt huis. En met een zonnepaneel op het dak, een eigengemaakte omvormer en licht.

Naast alle nuttige dingen bracht het nog één ding: geluk.

www.facebook.com/RafeaSolarMama

www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1308797

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Lex Schiebaan
Lex Schiebaan is gek van zonne-energie. Zonnepanelen zijn hot. Je ziet ze steeds meer en je kan ze overal kopen. En dat is goed want zonne-energie gaat ons leven veranderen, echt veranderen. Lex is oprichter van Fritts.nl en helpt zowel consumenten, bedrijven en installateurs met de juiste keuzes maken. Hopelijk gaat door alle kennis te delen zonne-energie net even wat sneller Nederland veroveren. Want we zijn pas net begonnen...

Comment Section

0 reacties op “Zonne-energie mama’s

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.