Zonneenergie.eu heet vanaf 1 oktober Fritts.nl
22 september 2015 
in Fritts
2 min. leestijd

Zonneenergie.eu heet vanaf 1 oktober Fritts.nl

Yoehoeeee. Groot nieuws. Zonneenergie.eu krijgt een nieuwe naam. Per 1 oktober is de nieuwe naam Fritts.nl!

We kregen al een aantal vragen. De 10 meest gestelde vragen over Fritts:

1. Waarom de naam Fritts?

Charles Edgar Fritts is de uitvinder van de zonnecel. Dankzij deze fantastische uitvinding in 1883, hebben we vandaag allemaal de mogelijkheid om zonnepanelen op ons dak te leggen.

2. Was fritts.nl niet goed?

Er zijn heel veel leveranciers van zonnepanelen met zon o.i.d. in hun naam. Dit zorgde soms voor verwarring. Omdat fritts.nl / Fritts.nl geen leverancier is hebben we voor een nieuwe duidelijk herkenbare naam gekozen die past bij onze filosofie: Nederland zo snel en zo goed mogelijk over krijgen op zonne-energie. Door consumenten te helpen en goed voor te lichten.

3. Wanneer zal fritts.nl Fritts.nl gaan heten?

De naam van de website veranderd per 1 oktober. Voor jou veranderd er niet veel omdat alleen de domeinnaam in je browser anders wordt. Dit gaat automatisch.

4. Heeft Fritts ook een Facebookpagina?

Maar natuurlijk. En onze Facebookpagina is trouwens al over op de nieuwe naam. Like de pagina om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We zijn er nog druk mee bezig maar het wordt steeds leuker dus hou hem in de gaten.

5. Wat gaat er veranderen?

Weinig en veel. De blog blijft de blog en wordt alleen maar uitgebreid. Dus zoals je gewend bent. Heldere uitleg over de techniek, kritische analyse van de markt en natuurlijk de laatste trends. Gratis en advertentievrij (hebben we ook geen last van adblockers ;) ).

Maar de grootste verandering is dat Fritts.nl een open platform wordt. Dat betekend dat iedereen mee kan doen. Hoe je mee kan doen lees je bij vraag 9.

6. Hoe onafhankelijk is Fritts?

Volledig. Om je het beste advies te geven moeten we wel. Te vaak zien we dat websites, consumentenorganisaties en zelfs gemeentes ook aanbieder zijn (of gelieerd zijn aan). Dit is prima maar het gaat wel ten koste van het advies. Dat zagen we onlangs zelfs bij de consumentenbond. Zie Dubbele agenda Consumentenbond

Om een objectief advies te geven moet je geen belang hebben bij een product of leverancier. Wel werken we samen met een aantal installateurs. Dit is echter op basis van een bijzonder vertrouwen. Wij willen mensen helpen met het vinden van een goede aanbieder bij hun in de buurt. Als het een match is krijgen wij een bescheiden vergoeding. Dit is echter niet onze “core” business. Als we hiermee geld hadden willen verdienen dan zou jij het product worden. En dat is niet de bedoeling (maar wel makkelijk geld verdienen, daarom zijn er zoveel leadgeneratie/jouw gegevens verzamel bedrijven). Meer hierover lees je op: over Fritts

7. Hoe gaat Fritts geld verdienen?

Goede vraag want dat doen we nog bijna niet. Maar we werken op de achtergrond al een tijd aan een product om zonnepanelen kopers nog beter te helpen. Hier hoor je komende weken meer over.

8. Waar is Fritts gevestigd?

Fritts is geselecteerd door UtrechtInc. De incubator van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht en Provincie Utrecht. UtrechtInc ondersteund startups met een goed idee en gericht op klimaat, gezondheid en educatie.  Ons kantoor is dan ook op de Uithof /Utrecht Science Park, in Utrecht.

9. Kan ik ook meebouwen aan Fritts?

Jazeker. Zonneenergie.eu was de persoonlijke blog van Lex Schiebaan. Fritts.nl wordt een open platform.

Meeschrijven aan Fritts.nl?

Het is nu mogelijk om jouw kennis, expertise of ervaring te delen op Fritts.nl. De eerste 3 gastbloggers zijn nu bezig en meer komen eraan. Doe jij mee? Wordt gastblogger: gastbloggers gezocht

Werken bij Fritts?

We hebben een aantal vacatures bij Fritts. Onder andere voor een software developer en diverse stages. Bekijk de vacatures.

Goed idee?

Heb jij een goed idee? Ben jij diegene die de hele buurt mee krijgt om gezamenlijk zonnepanelen te kopen? Leg jij de school van je kinderen vol door middel van crowdfunding? Heb je iets (app, tool, wat dan ook) ontwikkeld en wil je dit graag voor een groot publiek beschikbaar maken? Stuur dan een mail naar idee@fritts.nl

10. Heb je een andere vraag?

Stel hem hieronder als reactie of stuur ons een mail.

Over de schrijver
Marco
Door

Marco

op 03 Oct 2015

Gefeliciteerd met de nieuwe naam!Goede site !! Veel informatie. Complimenten! Alleen nog even de naam veranderen in het gratis Ebook ;)

Lex
Door

Lex

op 05 Oct 2015

Bedankt Marco! Gaan we zeker doen. Komen allemaal nieuwe versies van uit komende maanden.

Reactie plaatsen