Waarom niet elke installateur hetzelfde is
02 maart 2016 
1 min. leestijd

Waarom niet elke installateur hetzelfde is

Bij Fritts proberen we jou als enthousiasteling voor zonnepanelen te koppelen aan een installateur die bij jouw wensen past. Op het eerste gezicht lijkt dit wellicht een overbodigheid. Het belangrijkste is immers dat er zonnepanelen op je dak komen te liggen, kan jou het schelen wie ze installeert.

Toch is het niet voor niets dat Fritts wil helpen. Niet elke installateur is namelijk hetzelfde. Zonnepanelen neerleggen kunnen ze allemaal, maar hier en daar zijn er zeker verschillen.

Specialisatie

Binnen de zonne-energiebranche zijn er verschillende soorten opdrachten te bedenken. Eén verschil is bijvoorbeeld de omvang van het project. Een doorsnee rijtjeshuis vraagt om een andere aanpak dan een groot bedrijfspand. Sommige installateurs hebben zich toegelegd op deze meer omvangrijke opdrachten en zijn daar misschien inmiddels zelfs in gespecialiseerd. Zij zijn in dat geval de ideale partij als je die specialisatie zoekt.

Ook kan het zijn dat jij niet gewone panelen wilt hebben, maar bijvoorbeeld een indak-systeem of zonnedakpannen. Er zijn installateurs die prima een standaard systeem neer kunnen leggen, maar helemaal uitblinken in meer complexe installaties. Door te werken met een partij die gespecialiseerd is in een bepaald systeem weet je zeker dat je goed zit.

Prijs

Wanneer je de weg naar zonnepanelen via Fritts bewandelt, kun je ervan uitgaan dat er uiteindelijk kwalitatief goed panelen op je dak liggen. Dit is één van de strenge eisen die wij hanteren voordat iemand zich bij ons aansluit.

In de markt is er echter een groot verschil tussen verschillende aanbieders op het gebied van kwaliteit en daarmee ook op prijs. De ene installateur zal zonnepanelen verkopen in een lagere prijsklasse en daarmee ook relatief goedkoop zijn. Een andere partij hecht misschien meer waarde aan het leveren van de beste kwaliteit en is dan ook iets duurder.

Vaak zien we dat installateurs zich hebben gericht op één prijsniveau. Het is daarom goed ok vooraf af te vragen wat je precies wilt. Meer betalen voor meer kwaliteit of een goedkopere oplossing. In deze blog lees je meer over de verschillende keuzes die je hebt.

De Fritts-installateur

Met ruim 1600 installateurs in Nederland is de keuze reuze. Wij begrijpen het maar al te goed als je geen idee hebt met welke partij je wilt gaan werken. Dat is exact waar Fritts zijn werk kan doen. Wij brengen jou in contact met de installateur die bij jou past.

Het predikaat ‘Fritts-installateur’ niet zomaar. Wij hanteren een aantal belangrijke kernwaarden waaraan je moet voldoen. In het kort zijn dit: kwaliteit leveren, dicht bij de klant staan en onze duurzame visie delen. Binnen de groep installateurs kunnen wij weer een onderscheid maken op basis van jouw wensen.

Over de schrijver
ben moors
Door

ben moors

op 11 May 2016

ik heb mogelijk nog niet voldoende goed gekeken op de volledige site. Het is wel van belang om jullie verdienmodel te vermelden. Alleen de zon gaat voor niets op. Ik vermoed dat jullie een bedrag of percentage van de installateurs c.q. leveranciers krijgen. Ergens moet het geld vandaan komen.

Reactie plaatsen