Zonnepanelen krijgen van je ouders
15 juli 2016 
1 min. leestijd

Zonnepanelen krijgen van je ouders

Het zullen je ouders zijn… Jarenlang hebben ze gespaard om jou een financieel duwtje in de rug te geven, komen ze aan met zonnepanelen. Recent onderzoek van SolarWatt toont aan dat 40 procent van de mensen met zonnepanelen zijn kinderen een zonne-energiesysteem cadeau zou doen. En hoewel het misschien niet zo klinkt, ben je een flinke geluksvogel als jij een paar panelen krijgt van pa en ma.

Bijna iedereen krijgt weleens een extraatje van zijn ouders. Mits ze het kunnen missen uiteraard. Het geld kan naar de spaarrekening of worden geïnvesteerd in een verbouwing of mooie vakantie. Dan kan het een flinke domper zijn als jouw ouders zonnepanelen cadeau doen. Schijn bedriegt, want er zitten toch flinke voordelen aan.

Geen investering

Zonnepanelen zijn de toekomst, het klinkt inmiddels cliché, maar het is nou eenmaal zo. Voor veel mensen is de investering alleen de grootste drempel. Als je de panelen van je ouders krijgt hoef jij die drempel al niet meer te nemen.

Gratis meerwaarde voor je huis

In indirecte vorm krijg je alsnog geld van je ouders wanneer ze zonnepanelen op jouw dak laten leggen. Het is namelijk aangetoond dat de investering ongeveer gelijk is aan de meerwaarde van je huis bij een verkoop. Normaal gesproken draai je dus ongeveer quitte, maar jij hebt geen investering hoeven doen. De extra opbrengt is daarom helemaal voor jou.

Van de 40 procent die zonnepanelen zou willen schenken aan zijn kinderen geeft 95 procent aan dat de besparing op energie de belangrijkste reken is. En besparen ga je doen. Door de gift van je ouders ben je jaarlijks enkele honderden euro’s goedkoper uit. Eigenlijk krijg je dus buiten de panelen ook nog eens enkele meiers per jaar van je ouders cadeau.

Al met al hoef je dus helemaal niet te treuren als jouw ouders op de stoep staan met een partij zonnepanelen. En had je toch liever die vakantie of een nieuwe badkamer gehad? Binnen een paar jaar heb je die eruit door je panelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen