Ontwikkelingen

Je kunt zonnepanelen dan ook wel vergelijken met b.v. een belegging in aandelen. Met het verschil dat je zeker weet wat het rendement ongeveer wordt.

Met zonnepanelen koop je in feite elektriciteit voor de komende 25 jaar. Het maakt je dus niet meer uit of de elektriciteitsprijs stijgt of daalt. Je hebt al betaald. Heerlijk gevoel toch.

Momenteel maakt opslag van elektrische energie een stormachtige ontwikkeling door. Mede door de opkomst van elektrische auto’s. Alles is gedreven op het goedkoper maken van de accu’s, meer capaciteit en voor elektrische auto’s met name lichter.

Deze ontwikkeling is gunstig voor zonnepanelen omdat je straks alle energie van de zonnepanelen gewoon in huis gebruikt en dus volledig onafhankelijk kan worden van het net. Deze systemen zijn al leverbaar maar nog erg kostbaar. Door de ontwikkelingen is het niet gek als je over een paar jaar voor relatief lage kosten een plug-in accupack in huis installeert en je eigen zonne-energie altijd kan gebruiken.

Nog een mooie combi is de elektrische auto met zonnepanelen op je dak. Je komt thuis na een dag werken en steekt de auto in het stopcontact. Deze wordt geladen door de zonne-energie van die dag. Zo rij je volledig op schone energie en ook nog eens gratis.
Reactie plaatsen