Verzekering

Als u een zonne-energiesysteem plaatst geef je een hoop geld uit. Het is daarom aan te raden hier een verzekering voor te nemen.

Er bestaan globaal 2 soorten verzekeringen.

Opstalverzekering

Zonnepanelen kunnen vaak binnen uw huidige opstalverzekering opgenomen worden. Verstandig is om uw verzekeringsmaatschappij te bellen met deze vraag en hier een bevestiging van te vragen. Bij de ene verzekeringsmaatschappij is het standaard meeverzekerd en de andere vraagt hier weer een kleine vergoeding voor.

Aparte zonne-energieverzekering

Wanneer u de panelen niet binnen uw opstalverzekering kan of wilt verzekeren dan kunt u ervoor kiezen om een aparte verzekering te nemen die speciaal geschikt is voor zonnepanelen. Dit is relatief goedkoop en geeft een uitgebreide dekking en dus zekerheid.

Let wel op de kleine lettertjes. Er kunnen zich een aantal bijzonderheden voordoen. Zaken als diefstal of blikseminslag zijn vaak standaard verzekerd bij beide typen verzekering. Maar wat gebeurt er bij bijzondere problemen zoals wanneer de panelen kapot gaan binnen de garantietermijn maar de fabrikant blijkt failliet. In dat geval geeft de speciale zonne-energieverzekering u veel meer dekking en dus ook zekerheid. Daarnaast snappen deze verzekeringen precies wat een zonne-energiesysteem is en kunnen je dus ook goed helpen met het oplossen.
Reactie plaatsen