Kabelverlies: Zonnepanelen < > Omvormer

[CP_CALCULATED_FIELDS id="11"]
Jan Akkermans
Door

Jan Akkermans

op 06 Sep 2019

Beste Lex, Beste Lex, Ik kom er toch niet helemaal uit. Ik wil 21 zonnepanelen plaatsen in een vrije veldopstelling. Afstand tussen vrije veldopstelling en huis is 60 meter. De keuze voor plaatsen van de omvormer is flexibel. Ik kan kiezen om de omvormer zo dicht mogelijk bij de meterkast te hangen. Dan is de totale afstand tussen de vrije veldopstelling en de omvormer 90 meter. Van omvormer tot meterkast is 2-5 meter. Zonnepanelen: LD330N1K-V5 Omvormer: SolarEdge SE7K Optimizer: SolarEdge P370 Hoe moet ik de rekentool invullen wanneer ik gebruik maak van optimizers?

Nico Landman
Door

Nico Landman

op 25 Mar 2019

Hoi Lex, Klopt het dat je bij meer panelen in een string het kabel verlies minder wordt. Gaat tegen mijn gevoel in. Waar zit mijn denkfout?

Nico
Door

Nico

op 25 Mar 2019

Gevonden.

marcel
Door

marcel

op 05 Feb 2018

Hoi Lex, Moet je het berekenen van het spanningsverlies aan de dc zijde van een pv installatie de aansluitleidingen van ieder pv paneel meerekenen?

Lex Schiebaan
Door

Lex Schiebaan

op 05 Feb 2018

Hoi Marcel, Ik zie dat de uitleg met * is weg gevallen dus goed dat je het vraagt. Het gaat om de enkelvoudige lengte. De lengte van de omvormer naar het eind van de string. Dus inclusief kabels per paneel (+/- 1,80m per paneel). De tool berekend dat maal 2 voor het verlies. Groeten, Lex

Reactie plaatsen