Op zoek naar zonnepanelen?
Direct beginnen!

Page content

2013 Was een zonnig jaar. Op naar 2014!

article content

2013 Was een zonnig jaar. Op naar 2014!

Genoeg zonne-energie in 2013. Volgens het KNMI was 2013 vrij koud en zonnig. Allebei goed voor de zonnepanelen. Het KNMI telt het aantal zonuren en kwam dit jaar uit op 1705 uur tegen 1639 normaal. En dat is te zien aan de zonne-energie systemen. De meeste systemen leveren makkelijk 5-10% meer dan berekend. 

Opvallend is het verschil in zonuren. In Den Helder waren er 1880 zonuren en in Deelen slechts 1480. Gelukkig voor de mensen in Deelen betekend een zonuur minder niet gelijk zoveel opbrengst minder. Als de zon niet schijnt wekken de zonnepanelen natuurlijk ook gewoon energie op maar alleen geen 100%.

Het is de laatste jaren eigenlijk altijd zonniger dan het gemiddelde dus als deze trend zich voorzet wordt 2014 een zonnig jaar!!

Fritts zonnepanelen community. Voor alle vragen over zonnepanelen.
Lex Schiebaan
Lex Schiebaan is gek van zonne-energie. Zonnepanelen zijn hot. Je ziet ze steeds meer en je kan ze overal kopen. En dat is goed want zonne-energie gaat ons leven veranderen, echt veranderen. Lex is oprichter van Fritts.nl en helpt zowel consumenten, bedrijven en installateurs met de juiste keuzes maken. Hopelijk gaat door alle kennis te delen zonne-energie net even wat sneller Nederland veroveren. Want we zijn pas net begonnen...

Comment Section

0 reacties op “2013 Was een zonnig jaar. Op naar 2014!

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.