Fritts heeft grootste zonne-energie forum
30 september 2017 
in Fritts
1 min. leestijd

Fritts heeft grootste zonne-energie forum

Het forum van Fritts bestaat nu 1,5 jaar. En in die tijd is het snel het grootste zonne-energie forum van Nederland geworden. En dat allemaal dankzij de ruim 700 leden die meer dan 1500 berichten hebben geplaatst. Zo is het eigenlijk meer een community geworden dan puur een forum. En dat zie je dan ook in het feit dat het veel actiever is dan bij andere forums met dagelijks nieuwe berichten.

Elkaar helpen

Het doel van de Fritts Community is om elkaar te helpen. Door alle kennis te bundelen en te delen weten we samen meer. Door de handige zoekfunctie is het ook makkelijk om ervaringen van anderen te vinden. Zo kom je te weten voor welke keuze andere leden stonden en wat ze toen gekozen hebben.

Enkele voorbeelden

Eigenlijk zou je even op de Fritts community moeten kijken om een idee te krijgen van wat er allemaal geplaatst en beantwoord wordt. Enkele voorbeelden van vragen die in het forum gesteld worden:

SMA, Fronius of toch maar SolarEdge? Wij zijn actief of zoek naar zonnepanelen en hebben een aantal vragen.

Hoe doet jullie PV installatie het? Hallo beste zonnepanelen vrienden. Misschien een leuk topic om eens te bekijken hoe jullie pv installaties het doen.

Dak ligt Oost-West; moeten de zonnepanelen dan aan twee kanten i.v.m. schaduw?  Moeten we de helft van de zonnepanelen daarom aan de andere zijde plaatsen voor een zo groot mogelijk rendement?

Het is ook leuk om te zien dat veel leden zo trots zijn op hun zonnepanelen dat ze een foto van hun systeem delen.

Gratis zonnepanelen aankoop training

Wat niet iedereen weet is dat in de community ook een hele training zit. In de training neemt Fritts je mee in het hele aankoopproces van zonnepanelen kopen. Een super handige tool die je er bij kan pakken op het moment dat je er behoefte aan hebt. Deze training verkochte wij vroeger voor 97 euro. Maar omdat wij vinden dat deze informatie zo waardevol is en voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn hebben we besloten deze voortaan gratis weg te geven aan leden van de Fritts Community.

Doe je mee?

Zonne-energie fantastisch maar de ervaring leert ons dat het niet altijd eenvoudig is. Door de kennis met elkaar te delen bouwen we verder aan de grootste zonne-energie community van Nederland. En dat is niet alleen handig en leuk maar ook nog een heel nuttig. En helemaal gratis. 

Om een vraag te stellen of als je de training wilt bekijken moet je je even registreren. Dat kan heel eenvoudig door rechts boven op Lid Worden te klikken.

Of kijk eerst rustig rond op: https://community.fritts.nl

Over de schrijver
Peter
Door

Peter

op 07 Mar 2018

Kan en/of mag ik een bestaande zonnepaneel installatie zomaar uitschakelen of bestaat hier een procedure voor

Lex Schiebaan
Door

Lex Schiebaan

op 09 Mar 2018

Hoi Peter,Deze vraag kan je het beste stellen op de community. Zie: https://community.fritts.nl/Groeten, Lex

Erik
Door

Erik

op 23 Sep 2018

Wordt er ook rekening gehouden . Met de nieuwe npr 2017 . Hierin staat beschreven dat er een overbelasting kan optreden over de aardlekschakelaars. Aangezien deze 40amp zijn . En je vaak een huis aansluiting heb van 40amp . + wat de zonnepanelens nog leveren. B.v. 5amp. De kan er een stroom door de aardlek gaan lopen van 40amp. Maar goed in de npr 2017 staal dit beschreven. Groetje erik

Fred
Door

Fred

op 28 Nov 2019

Zonnepanelen riskante investering: > Saldering in de toekomst groot vraagteken > Te veel mensen met zonnepanelen. Vraag en aanbod verhaal. > In Duitsland wordt er zoveel stroom opgewekt dat de het in de grond kwijt moeten raken.Uit milieuoogpunt zeker doen. Financieel groot vraagteken.

Erik
Door

Erik

op 23 Sep 2018

Wordt er ook rekening gehouden . Met de nieuwe npr 2017 . Hierin staat beschreven dat er een overbelasting kan optreden over de aardlekschakelaars. Aangezien deze 40amp zijn . En je vaak een huis aansluiting heb van 40amp . + wat de zonnepanelens nog leveren. B.v. 5amp. kan er een stroom door de aardlek gaan lopen van 40amp. Maar goed in de npr 2017 staal dit beschreven. Groetje erik

Marcel
Door

Marcel

op 28 Oct 2018

Beste …. Ik ben op zoek naar een zonnepaneel met accu voor 6 led gloeilampen. Alles komt buiten te staan. Ik kan het uiteraard wel afdekken. De lampen moeten aangaan wanneer het donker wordt. Wie weet wat ik het beste kan kopen voor niet al te veel geld?

Ab
Door

Ab

op 19 Dec 2018

Ik heb onlangs 12 zonnepanelen met optimizers en omvormer laten plaatsen op mijn dak. We hebben gekozen voor optimizers omdat er een (gemeente)boom naast ons huis staat. Één van de panelen blijft qua opbrengst fors achter met de panelen ernaast en eronder. Dat het afwijkt van het paneel ernaast kan met schaduw van de boom te maken hebben. Echter de panelen eronder zouden van dezelfde schaduw last hebben. Wij hebben dit aangegeven bij de leverancier/installateur maar die zeggen dat alles binnen de norm valt (10 a 15% verschil) en dat we af moeten wachten tot het voorjaar omdat dan de zon hoger staat. Volgens onze gegevens (opbrengst per paneel aan het einde van de dag) is het verschil met het onderliggende paneel in het gunstigste geval 13% bij zonnig weer maar loopt het op tot 100% bij bewolkt weer. Op deze manier zijn we in 10 dagen al bijna 1000Wh aan opbrengst misgelopen. Heeft de installateur gelijk of is dit een typisch geval van aan het lijntje houden?

KO
Door

KO

op 08 Nov 2020

Beste Abhet is inderdaag goed dat je opbrengsten goed in de gaten houd. op zonatlas kun je zien op welke plekken je dak wat beter of wat minder opbrengst hebben.

johnny
Door

johnny

op 20 Jan 2019

wie kan mij meer vertellen over aantal zonnepanelen op een omvormer. ik heb 20 zonnepanelen van 300 wp en mij is geadviseerd om omvormer van 5200 watt te nemen in verband met .. Nu zegt de omvormer een foutmelding van dc spanning te hoog..Wie o wie kan mij helpen

J.W
Door

J.W

op 02 Feb 2019

Huis voorzien van zonnepanelen. Wij zijn voornemens ons huis te voorzien van zonnepanelen. Dit zal er als volgt uit komen te zien. 11 oost, 5 west dus in totaal 16 stuks. ons stroomverbruik is +/-5000 kWh per jaar.Nu hebben twijfelen we tussen: 16 LG Neon 2 320 WP + Solaredge en optimizers. 6660,-- ex. dus 1,30 per Wp of 16x cell 310 Wp + solaredge omvormer met optimizers voor 5600,-- dus 1,13 per WpGezien de prijs zou mijn gevoel uitgaan naar de Qcell. Iemand ervaring met deze panelen of tips.Alvast dank!

adri
Door

adri

op 11 Feb 2019

vraag,hoe kan ik mijn zonnepanelen monitoren,heb geen slimme meter

Will Eisinga
Door

Will Eisinga

op 17 Dec 2019

sinds 2012 ik heb 30 panelen productie 6000 kWh. en verhuur een huis met 16 panelen 5000 kWh. de opbrengst is elk jaar ongeveer dezelfde. geen degradatie tot zover. zeer tevreden. inductiekoken in 2012, voor de huurder ook inductiekoken. Warmtepomp 60C, geen gas. sinds 2012. de huurder krijgt volgend jaar Warmtepomp 60C. gaseraf klaar. een Laadpaal en EV. rijden op de zon van het dak geen gas sinds 2012. ik heb met 30 panelen 6000 kWh per jaar. productie 30 jaar, 180.000 kWh. een EV rijdt 6 km per kWh. dan rij ik 1.080.000 km op de zon van het dak. de huurder heeft 5000 kWh. productie 30 jaar, 150.000 kWh hij rijdt 900.000 km op de zon van het dak. dat is toch niet te geloven.

Reactie plaatsen