Fritts, Rockstart en benchmark monitoring service
20 april 2017 
in Fritts
2 min. leestijd

Fritts, Rockstart en benchmark monitoring service

Trots. Als we aan afgelopen weken denken, dan is dit het gevoel dat overheerst. We zijn namelijk grote stappen aan het zetten bij Fritts. En daar zijn we trots op.

Het belangrijkste nieuws van afgelopen weken was onze toelating tot het Rockstart Smart Energy Program. En dat is een fantastische prestatie, want Rockstart heeft een hoge reputatie als het gaat om startups groot en succesvol maken. Rockstart gaat Fritts helpen een nieuw product te ontwikkelen. En daar willen we graag wat meer over vertellen

Mag het wat simpeler?

Bij Fritts worden we enorm blij van zonne-energie. We vinden zonnepanelen fantastisch en geloven in een toekomst waarbij zonne-energie de belangrijkste bron van energie is. Fritts is gestart om te zorgen dat meer mensen zonne-energie gaan gebruiken. We zagen dat, net als Fritts, veel mensen de voordelen van zonnepanelen zien. Maar dat het soms ook lastig en complex is om over te stappen.

Daarom zijn we 2 jaar geleden begonnen met het helpen van mensen bij het kopen van zonnepanelen. We willen dat het kopen van zonnepanelen simpel is. En dat is niet altijd het geval. Soms lijken offertes van zonnepanelen net technische handleidingen. Ook zijn er soms (onverklaarbare) verschillen tussen offertes, prijzen en opbrengsten. Door offertes vergelijkbaar te maken, en onafhankelijk advies te geven over jouw dak, maken we het een stukje makkelijker om over te stappen op zonnepanelen. En dat blijven we met veel plezier doen!

Monitoring

Maar we gaan meer doen. We krijgen namelijk heel vaak vragen van mensen die al zonnepanelen hebben. En die vraag is altijd gerelateerd aan de opbrengst en het functioneren van hun zonnepanelen. Deze mensen willen we graag helpen.

Waarom?

Omdat we zeker willen zijn dat deze mensen blij zijn met hun zonnepanelen. Dat ze zeker zijn dat ze een mooi rendement maken op hun investering. Dat ze het maximale uit de zon en hun dak halen. Maar vooral, omdat we weten dat mond-tot-mondreclame de best denkbare reclame is. En dat betekent dat als bestaande zonnepaneeleigenaren blij zijn met hun zonnepanelen, er ongetwijfeld meer zullen er meer volgen.

Fritts ontwikkelt momenteel een benchmarking monitoring service.  In normaal Nederlands betekent dit dat we de prestaties van veel zonnepanelen gaan meten en vergelijken. Hierdoor kunnen we nauwkeurig bepalen welke zonnepanelen het niet (goed genoeg) doen. We zorgen ervoor dat zonnepaneeleigenaren niet zien hoeveel kWh ze hebben opgewekt (dat zegt namelijk weinig), maar of hun zonnepanelen het maximale uit de zon halen. En we sturen de eigenaar van de zonnepanelen snel een berichtje als de opbrengst niet maximaal is. Zo zorgt Fritts ervoor dat zonnepaneeleigenaren niet onnodig geld en kWh’en mislopen.

Doe je mee?

We zijn momenteel onze monitoring service hard aan het testen. En daarvoor zijn we altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om ons product te testen. Dus heb je zonnepanelen, en vind je het leuk om ons te helpen om onze service nog beter te maken, dan horen we graag van je! Kijk op Sundata.nl voor meer informatie.

Let’s rock and solar!

Over de schrijver
Henk de Hartog
Door

Henk de Hartog

op 19 Jun 2017

website ziet er goed uit en heb in mijn rapport over de verduurzaming van het industrieterrein 't Panhuis fritts genoemd inzake het toepassen van Solar. Veel succes en gaan als een raket.

Reactie plaatsen