Goed idee met een zonne-energie tintje
09 juni 2012 
in Fritts
1 min. leestijd

Goed idee met een zonne-energie tintje

De energie van de zon is een fantastische energiebron. In tegenstelling tot andere energiebronnen is deze dagelijks voldoende aanwezig op de wereld. De zon zorgt ook nog eens voor andere vormen van energie zoals wind, waterkracht en warmte. Maar nu is er een product op de markt die op een heel andere manier gebruik van de zon maakt. Namelijk de SolarBag!

De SolarBag is een zak waar men vies water in kan doen. Welke na een tijdje in de zon geheel schoon en vrij van bacteriën en chemische stoffen eruit komt. De SolarBag wordt een aantal uur tot maximaal een dag bij bewolkt weer in buiten gelegd. Door de instraling van de zon(of indirect licht bij bewolking) wordt op nanoschaal alle verontreiniging omgezet in water, CO2 en metalen die zich hechten aan het membraam. Het water wat uit de zak komt is direct drinkbaar.

Eén van de grootste oorzaken van ziektes in ontwikkelingslanden is vervuild water. Meer dan 1,1 miljard mensen hebben geen schoon drinkwater. Dit geeft vele slachtoffers en is relatief eenvoudig aan te pakken.

De SolarBag kan tot wel 500 keer herbruikt worden. Het is dus een eenvoudige en goedkope oplossing om voor schoon water te zorgen.

De SolarBag is bedacht en ontwikkeld door Marc Owen uit Portland. Zoals bij veel uitvindingen ging dit min of meer per ongeluk. Marc was al jaren werkzaam in waterindustrie tot hij op reis ging naar Japan waar hij een gebouw zag die met speciale coating die ervoor zorgt dat giftige stoffen worden omgezet naar ongevaarlijke stoffen. Hij dacht op een gegeven moment van waarom gebruiken we dit principe niet voor heel wat anders. Hij is hier aan gaan werken en heeft na heel veel testen en finetunen de SolarBag ontwikkeld.

De SolarBag kan een gigantische invloed hebben in ontwikkelingslanden. Op dit moment kan de SolarBag gekocht worden op internet voor +/- 80 dollar. Dit is natuurlijk een aardig bedrag maar het product is nog volop in ontwikkeling. En daar houden we u natuurlijk van op de hoogte.

Zo ziet u maar dat zonne-energie niet alleen het opwekken van elektriciteit of warm water te zijn. De mogelijkheden lijken onbeperkt,

Over de schrijver
Reactie plaatsen