Nieuw ebook: voorkom fouten voordat je zonnepanelen koopt.
04 mei 2015 
1 min. leestijd

Nieuw ebook: voorkom fouten voordat je zonnepanelen koopt.

Afgelopen jaren ben ik echt overspoelt met vragen en reacties over problemen met hun zonne-energie systeem. En dat is jammer want ik wil juist dat er zoveel mogelijk zonnepanelen geplaatst worden maar dan moeten ze wel goed werken.

Deze fouten zijn heel vaak heel stom en veroorzaakt door onkunde van de aanbieder/installateur. Maar van fouten kan je leren en gelukkig zijn de meeste fouten te voorkomen. Als je maar weet waar je op moet letten.

Van alle problemen die ik voorbij heb zien komen heb ik de top 10 meest voorkomende geselecteerd. Bij elk probleem hoort een oorzaak. En daar kan je heel goed zelf op letten om er voor te zorgen dat het bij jou niet gebeurt.

Wat is bijvoorbeeld de oorzaak van het probleem dat de zonnepanelen van het dak af waaien? (https://fritts.nl/zonnepanelen-waaien-dak-af/)

Nummer 2 van de Top 10 meest gemaakte fouten:

Een montagesysteem voldoet aan de normen mits het juist gebruikt wordt. Elke fabrikant van montagesystemen heeft software om alle onderdelen te berekenen.

Voor zowel schuine en platte daken is van belang wat de locatie is (aan de kust meer wind dan in het binnenland), hoe hoog het gebouw is (hoe hoger hoe meer wind) en hoe de omgeving is (vrij liggend of omringd door gebouwen).

Oplossing:

  1. Vraag de calculatie op van het montagesysteem en controleer of alle parameters goed zijn ingesteld.
  2. Bij een plat dak: check of er voldoende ballast wordt geplaatst volgens het ballast plan.
  3. Bij een schuin dak: check of er voldoende dakhaken gebruikt worden.

Doe er je voordeel mee en zorg er voor dat jij wel zorgeloos tientallen jaren kan genieten van jouw zonnestroom systeem. Het ebook is geheel gratis. Klik op de link om het ebook geheel gratis te downloaden:

Download het gratis ebook: De valkuilen: Top 10 meest gemaakte fouten bij het kopen van zonnepanelen.

Veel leesplezier!

Als er problemen zijn die er niet in staan of heb je andere vragen dan kan je hieronder eenvoudig een reactie achter laten.

Over de schrijver
Ronald
Door

Ronald

op 04 May 2015

Hoi Lex,Ik probeer je nieuwe boek te downloaden maar dit lukt mij niet.Als ik de gegevens invul dan krijg ik een melding dat het mail adres al bestaat. Als ik een ander adres gebruik dan wordt dit adres alleen maar lid gemaakt van de website..Gaat er wat fout of doe ik iets niet goed ? Gr, Ronald

Lex
Door

Lex

op 04 May 2015

Hallo Ronald,Bedankt voor de melding. Het is opgelost.Groeten,Lex

Fred
Door

Fred

op 05 Jun 2018

Het boek is niet te downloaden. Ik krijg een 404 error

Paul
Door

Paul

op 25 Oct 2018

Hoi Lex,Ik zou graag het boek willen downloaden, maar ik krijg helaas een 404 Error. Is er een manier om het boek alsnog te downloaden?Alvast bedankt!Groeten,Paul

Paul
Door

Paul

op 24 Feb 2019

Nog steeds niet te downloaden?

Reactie plaatsen