EVA Folie (lijmfolie)

EVA Folie zorgt ervoor dat de tosti bij elkaar te houden wordt. De verschillende lagen worden door deze lijm folie bij elkaar gehouden. EVA is niet de uitvindster van de folie maar het staat voor Ethylene-vinyl acetate. Een soort rubber/plastic achtig materiaal wat onder andere ook gebruikt wordt in schoenen en slippers als demping materiaal. Maar het is ook het spul wat in een lijmpistool zit.

Voor zonnepanelen wordt een EVA folie gebruikt. De folie moet aan de volgende punten voldoen:
  • Het moet perfect lijmen.
  • Het moet zonlicht maximaal doorlaten.
  • Het moet 25 jaar zonder problemen functioneren.

  • De EVA folie ligt continu in het zonlicht (UV Licht) en wordt blootgesteld aan de weerselementen (warmte, kou, vocht, wind). Een goede folie heeft als eigenschap dat het UV bestendig is en tegen warmte en kou kan. Daarnaast is heeft het ook nog voldoende dikte om de hoogteverschillen in een zonnepaneel op te vangen, isoleert het de electriciteit en beschermd het de cel tegen direct contact met het glas. Een soort kussentje.

    Door de hele tosti te verwarmen smelten de 2 EVA folie lagen waardoor het één geheel wordt.
Margie
Door

Margie

op 13 Oct 2020

Ik heb een vraag, de folie van het zonnepaneel op het dak van onze camper heeft losgelaten, kan ik deze vervangen voor nieuwe folie?

marleencobbaert@skynet.be
Door

marleencobbaert@skynet.be

op 17 Jul 2017

Dus onze zonnepanelen vormen de nwe asbest van 2030?

Lex Schiebaan
Door

Lex Schiebaan

op 28 Aug 2017

Hoi Marleen. Dat zeker niet! Zoals je kan lezen zit EVA ook in bijvoorbeeld schoenen. Daarnaast moet elk zonnepaneel ook weer gerecycled worden. Zie voor meer info daarover: http://www.pvcycle.org/nl/ Groeten, Lex

Reactie plaatsen