Maak indruk met jouw kennis over zonne-energie
20 januari 2016 
1 min. leestijd

Maak indruk met jouw kennis over zonne-energie

Jij als liefhebber van zonne-energie vertelt natuurlijk maar wat graag over alles wat je al weet. Op verjaardagen, tijdens etentjes of tijdens borrels. Met deze feitjes maak je gegarandeerd indruk op je gesprekspartner.

Goede zonnepanelen gaan makkelijk veertig jaar mee

Met alle horrorverhalen over de bedroevende kwaliteit van sommige zonnepanelen zou je bijna denken dat er alleen maar troep op de markt is. Niets is echter minder waar. Er zijn ook gewoon heel goede panelen op de markt die ook nog eens heel lang meegaan.

Een goed zonnepaneel kan zonder problemen veertig jaar lang zijn werk doen. Mat wat is een goed zonnepaneel? Dat hangt volledig af van verschillende aspecten en daarover lees je meer in deze blog.

Zonnepanelen zijn in vijf jaar tijd 80 procent in prijs gedaald

De prijs van zonnepanelen is voor veel mensen nog een grote drempel om niet over te stappen op zonne-energie. Vaak wordt echter gedacht dat je als bewoner van een doorsnee huis €20.000 neer moet leggen om je eigen energie op te kunnen wekken. Zoals we eerder al schreven is dat een misverstand.

Schrik dus niet als iemand zegt dat zonnepanelen een vermogen kosten. Sinds 2011 zijn de prijzen fors gedaald en hoef je beduidend minder diep in de buidel te tasten.

Sinds 2014 wordt er per inwoner meer zonnepanelen geplaatst in Nederland dan in Duitsland en België

Nederland doet het de laatste tijd een stuk beter dan onze buurlanden. Niet als het gaat om voetbal, maar wel wanneer we kijken naar het plaatsen van zonne-panelen.

Tot  2015 is er in Nederland voor 1400 MegaWatt aan zonnepanelen geplaatst. Dat zijn ongeveer vijfmiljoen panelen. Wanneer we dat aantal terugrekenen naar een gemiddelde per inwoner, komen we hoger uit dan bijvoorbeeld Duitsland en België. Wie maalt er dan nog om een gemist EK?

Over vijf jaar worden er geen huizen meer gebouwd met een gasaansluiting

Gas raakt steeds verder uit de gratie, terwijl de vraag naar zonne-energie alleen maar toeneemt. Steeds vaker worden nieuwbouwprojecten voorzien van op zijn minst zonnepanelen. Duurzaam bouwen heeft dus de toekomst en in dat toekomstbeeld zijn gasaansluitingen een no go. Over vijf jaar is het nog ondenkbaar dat je een nieuwbouwhuis koopt met een gasaansluiting.

Over de schrijver
Reactie plaatsen